top of page

LMBTQP-zászló el nem égetése is „közösség elleni uszítás” a Győri Ítélőtábla szerint


Az abszurd, öt éve tartó LMBTQP zászló-nem-égetéses ügy harmadfokon a genderlobbi szándéka szerint alakult nem olyan eredménnyel, ami a kormány családvédelmi, LMBTQP-ellenes politikáját támasztja alá. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom társvezetőjét – számos megszüntető és felmentő határozat után – harmadfokon elítélték közösség elleni uszítás bűntette miatt és egy év próbára bocsátották, pusztán azért, mert közzétett egy plakátot, melyen többek között LMBTQP-zászlóégetés szerepelt programpontként, ezen esemény azonban még csak meg sem valósult. A feljelentő pedig nem más volt, mint a Soros-hálózathoz tartozó Háttér Társaság, mely az ügyet mindig újraindíttatta, és így az ügyészség útján egészen harmadfokig vitték tovább. Felháborító módon, egyelőre megint nem a magyar Alaptörvény és a vélemény-nyilvánítási szabadság védelme, hanem a deviánsok abszurd jogértelmezése nyert.


Tovabbi részletek a Nemzeti Jogvédő Szolgálat oldalán olvashatók.


Mint az már szinte köztudott, 2019. október 23-ára rendhagyó, interaktív megemlékezést hirdetett meg a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom. Az esemény része lett volna a digitális plakáton feltüntetett LMBTQP-zászlóégetés, azonban az végül nem valósult meg. A megemlékezést egy plakáttal hirdették meg viszonylag szűk nyilvánossági körben, az azon való részvétel regisztrációhoz kötött volt, helyszíne pedig pontosan meg nem határozott magánterület.


A Háttér Társaság, pontosabban annak elnöke a plakátot látva, szokásához híven büntetőfeljelentést tett a zászló-nem-égetés miatt. A hatóságok ezt többször elutasították – a nyomozó kétszer is lezárta az ügyet, egyszer az ügyészség sem talált bűncselekményt –, azonban a Soros-hálózathoz tartozó "civil" szervezetek nyomásgyakorlására ugyanazon ügyészség, mely korábban nem látott megvalósult bűncselekményt, mégis vádat emelt Mozgalmunk társvezetője, Barcsa-Turner Gábor ellen. Védőként a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, dr. Gaudi-Nagy Tamás kiváló ügyvéd vette szárnyai alá az éveken át tartó ügyet, mely folyamán alapos jogi és szakmai munkát nyújtott.


Tavaly a Székesfehérvári Járásbíróság elsőfokon közösség tagja elleni uszítás miatt elmarasztalta és egy év próbára bocsátotta, mire dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd fellebbezett. Az ítéletet a törvényszék másodfokon megváltoztatta, ugyanis mindkét vádpontban, közösség tagja elleni erőszak és közösség tagja elleni uszítás vádja alól is bűncselekmény hiányában felmentette Barcsa-Turner Gábort. Az ügyész a kihirdetett ítélet ellen fellebbezést jelentett be a bűnösség megállapításáért és büntetés kiszabásáért.


A másodfokon eljáró, vádat képviselő ügyész azzal érvelt: azért kell súlyosan büntetni a vádlottat, mert szilárd értékítélete van, amely szerinte előítéletes. Barcsa-Turner úgy reagált: nem tudna elképzelni olyan ítéletet, mely rávenné arra, hogy véleménye megváltozzon. Az ügy precedens értékű, ugyanis arról szól, hogy a velük szemben kritikus szabad véleménynyilvánítást mennyire korlátozhatják le az LMBTQP-lobbi háttérerői, mennyire itták bele magukat az állam mélyszöveteibe. Azon államéba, melynek Alaptörvényében foglaltak védelmében tett véleménynyilvánítást Mozgalmunk társvezetője. Az eljárás nyomán fény derült arra is, hogy a Háttér Társaság előítélet protokollt dolgozott ki az ügyészség számára, ami csak a hazafiakkal szembeni előítéletességet vizsgálja, majd ezt országos érvényűvé tették, és ennek nyomán tudnak ők maguk indíttatni eljárásokat úgy, hogy bírókat, rendőröket és egyéb intézmények alkalmazottjait érzékenyítik (amiről ők maguk számolnak be közhasznúsági címszó alatt). 


A per harmadfokon a Győri Ítélőtáblán folytatódott, ami végül megdöbbentő módon nem a másodfokú felmentést, hanem a közösség elleni uszításban bűnösséget megállapító elsőfokú ítéletet hagyta jóvá. Intézkedésként 1 év próbára bocsátást szabtak ki, ami Mozgalmunk társvezetőjére tekintettel azt jelenti, hogy felszólalásait, megnyilatkozásait különös figyelemmel fogják kísérni, ugyanis bármilyen szerintük "közösség tagja elleni” cselekedetéért, vagy megszólalásáért indíthatnak újabb eljárást, hasonlóan abszurd módon elítélhetik és akkor ebben az ügyben is büntetést kell kiszabni rá. A cél: az elhallgattatás. 


A döntés ellen, amelynek írásbeli változata még nem érkezett meg, alkotmányjogi panasszal él majd a védő, aki által vezetett Nemzeti Jogvédő Szolgálat szerintünk hazánk egyetlen valóban nemzeti jogvédő szervezete. Nem hagyjuk szó nélkül, hogy a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő genderlobbista szervezetek szabadon vegzálják a normális, hagyományos értékrendet védő Mozgalmunk társvezetőjét és másokat, akik a tradíciók és Magyarország védelméért harcolnak.


Kelt: 2024.10.03. Székesfehérvár

Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom


Comments


bottom of page