160717_szekelyek_0001.jpgTöbb hónap előzetes letartóztatás után végre lehullt a bilincs. Szőcs Zoltán és Beke István vármegyés vezetők hazatérhettek családjukhoz. Az eljárás továbbra is zajlik ellenük, így pedig ügyvédi és szakértői költségeket kell fizetnünk. Minden szimpatizánsunkat arra kérjük, hogy lehetőségeikhez mérten támogassák a székely vármegyéseket.

160106_beke_szocs_k.jpgSzívbemarkoló levelet juttatott ki Szőcs Zoltán, erdélyi HVIM vezető a börtönből, aki immáron több mint 110 napja van a románok fogságában terrorizmussal vádolva. Nem látni a koncepciós eljárás végét, azt, hogy mikor engedik ki őket. Azonban nem ő szorul biztatásra, hanem még ő biztatja kitartásra a kint lévőket!

The Lord protects those who fight for justice
Ein Feigling stirbt tausend Tode, ein Mann aber nur einen
Bóg chroni tych, którzy walczą o sprawiedliwość

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Pest megyei tagszervezetei idén is megszervezik éves adománygyűjtésüket karácsony közeledtével. A gyűjtés keretében új és használt, de jó állapotban lévő játékokat illetve tartós élelmiszer felajánlásokat várunk. Ahogy az elmúlt években, úgy idén is garantáljuk, hogy csak olyan családok támogatására fordítjuk az adományokat, akik valóban megérdemlik a segítséget.

161112_szabadon_k.jpgMúlt héten a román hatóságok feloldották Szőcs Zoltán és Beke István HVIM vezetők házi őrizetét. A két székely vármegyés most a Facebookon mond köszönetet mindenkinek, akik eddig segítették harcuk.
Hat hónap börtön és négy hónap házi őrizet után újra SZABADON!!!

160717_szekelyek_0001_k.jpgMúlt pénteken döntött arról a bukaresti bíróság, hogy az előzetes letartóztatás feloldása és a házi őrizet elrendelése után tovább enyhítik a kényszer intézkedések sorát, és hatósági őrizetet rendelnek el, melynek a Csonka-országban a lakhely elhagyási tilalom a megfelelője.

161023_szekesfehervar.jpgA székesfehérvári HVIM ’56-os rendezvényéről készült videót ajánljuk mindenkinek, aki kíváncsi, hogy milyen is volt az ország legszínvonalasabb, ’56-nak emléket állító rendezvénye.

Minden jog fenntartva. Kapcsolat: [email protected]