Több száz hazafi fővárosi megemlékezésünkön

Október 23-án budapesti tagszervezetünk a II. kerületi Mansfeld Péter parkban emlékezett meg 1956 hőseiről. A rendezvényen nagyjából 200 szimpatizánsunk jelent meg.

Összefoglaló videó a megemlékezésről:

Incze Béla, a HVIM alelnökének beszéde:

Lipták Tamás, budapesti tagszervezetünk vezetőjének beszéde:

Megemlékezésünk a Himnusszal, és Mozgalmunk indulójával vette kezdetét. Marton Gábor, maglódi tagszervezetünk vezetője konferálta fel a szónokokat, illetve néhány szóban megemlékezett Mansfeld Péter hősies cselekedeteiről.
A megemlékezés első szónoka tagszervezetünk vezetője Lipták Tamás volt, aki beszédében hangsúlyozta, hogy nem lehet úgy küzdeni valami ellen, hogy közben a hétköznapokban ugyanazt az életet éljük, mint azok, akik felelősök a világ jelenlegi helyzetéért.
Rendezvényünkön Sziva Balázs, és Kovács Richárd is színpadra álltak, hogy “Előre mind pesti srácok” című dalukkal tisztelegjenek a hősök előtt.
A megemlékezés második szónoka mozgalmunk alelnöke Incze Béla volt, aki arra világított rá beszédében, hogy azok, akik 1956-ban vállalták a harcot a szovjet megszállók ellen nem féltek áldozatot hozni, mi pedig akkor élhetünk hozzájuk méltó életet, ha hisszük, és valljuk, hogy “Az élet arra való, hogy nagy dolgoknak feláldozzák. Egyébként semmi értelme.” (Hamvas Béla)
Megemlékezésünk főszónoka Tyirityán Zsolt volt, a Betyársereg vezetője, aki azt emelte ki a jelenlévőknek, hogy ne higgyenek annak a hazug történelemhamisító kommunikációnak, mely szerint a pesti srácok reform kommunisták lettek volna, illetve rávilágított, hogy az ember mivoltának mindig is része volt a saját fajtánk, és életterünk védelme. Így volt ez 1956-ban is, de ma sincs máshogy.
A megemlékezésen koszorút helyezett el Mansfeld Péter szobránál Mozgalmunk, a Magyar Hüperión folyóirat szerkesztőségének képviselői, a Magyarországi Francia Hazafiak Közössége, a Skins4Skins Hungary és az Új Magyar Gárda.
Megemlékezésünket a Magyar Apostoli Királyság eredeti himnuszával, a Boldogasszony Anyánkkal zártuk.

Rendezvényünket egyetlen momentum árnyékolta be. Az Antifasiszta Hálózat két “hölgy” aktivistája úgy gondolta, hogy előmerészkednek a virtuális barikádok mögül, és kísérletet tesznek a megemlékezésünkön megjelent gyerekek megijesztésére. Szerencsére az ifjak nem ijedtek meg, bár nem igazán tudták hová tenni magukban a különös (vég)lényeket.

Minden jog fenntartva. Kapcsolat: [email protected]