Óriási siker volt a HVIM jótékonysági fekvenyomó versenye

Szombaton került sor a HVIM jótékonysági fekvenyomó versenyére Szentesen, melyet két bebörtönzött székely vármegyés hazafi, Szőcs Zoltán és Beke István megsegítésére rendeztünk.

160220_szentes_0001.jpg

Mielőtt az események taglalásába belemennénk, néhány szó arról, hogy miért egy ilyen rendhagyó esemény megrendezésére vállalkoztunk. Nem lehet nem észrevenni, hogy a nemzeti oldalon jelen lévő fiatalok (és idősebbek) közül szerencsére nagyon sokan hódolnak különböző sportoknak, és ezen belül is kiemelten sokan "gyúrnak". Az alapötlet az volt, hogy ezt a sport iránti elkötelezettséget fordítsuk olyan irányba, hogy ne csak a Facebook-ra kiposztolt fotók, hanem egy nemes ügy szolgálata adjon értelmet a rengeteg elvégzett edzésnek. Ahogy ezeket a dolgokat összegeztük, úgy a képlet eredményeként egy fekvenyomó verseny jött ki.

Szerencsénkre mindenki azonnal a kezdeményezésünk mögé állt akit megkerestünk vele, és kezdődhetett a szervezés. Nem kevés időt és energiát fordítottunk arra, hogy egy igazán színvonalas rendezvényt hozzunk tető alá. Igazán megtisztelő volt, hogy nagyon komoly sportemberek segítettek nekünk, ahogy azt is jó volt megtapasztalni, hogy a helyi nemzeti közösség tagjai is lelkesen működtek közre, és közösen oldottunk meg minden felmerülő problémát.

160220_szentes_0002.jpg

Egy szentesi középiskola tornatermében került sor a rendezvényre. Büszkén jelenthetjük ki, hogy szombat délutánra teljesen megtelt a terem a versenyzőkkel és az érdeklődőkkel. Nevezésekre, mérlegelésre 14 órától volt lehetőség, közel 40 név került fel a nevezési lapokra.

160220_szentes_0003.jpg

Délután három óra után nem sokkal Tyirityán Zsolt beszédével nyitottuk meg hivatalosan a versenyt, aki a versennyel kapcsolatban elmondta, hogy igazán örül a vármegyés kezdeményezésnek, hogy ilyen rendezvényekkel is harcoljunk céljainkért. A Betyársereg vezetőjét Bartalos Tamás követte, aki a technikai tudnivalókat ismertette. Itt kell elmondanunk, hogy személyében egy igazán példaértékű sportembert ismerhettünk meg, nem csak azért mert profi módon bíráskodott, majd nyerte meg a legnagyobb kategóriát, hanem azért is mert hatalmas rutinjával mindenben segített nekünk, akiknek -egyelőre!- még ismeretlen terep volt egy ilyen rendezvény lebonyolítása.

160220_szentes_0004.jpg

Először a hölgyek és a 85 kg alatti kategória versenyzői mérették meg magukat, őket követték a 85 és 100 kg feletti kategória versenyzői, majd pedig az igazi nehézsúlyú versenyzők 100 kg felett. Mindvégig rendkívül sportszerű és bajtársias hangulat uralkodott a versenyen. Igazán nagy elismerés, hogy a tapasztalt és rengeteg versenyt megjárt sportolók is elismerően szóltak a szervezők munkájáról!

160220_szentes_0005.jpg

Összességében egy nagyon-nagyon sikeres rendezvényen vagyunk túl, reméljük, hogy sikerült egy új fejezetet nyitnunk a nemzeti oldal történetében ezzel a fekvenyomó versennyel, és egyre több sporttal kapcsolatos eseményre kerül sor, hiszen a sport mindig honvédelem!

160220_szentes_0006.jpg

Nem zárhatjuk mással a beszámolónkat, mint azzal, hogy:

SZABADSÁGOT A SZÉKELY HAZAFIAKNAK! – SZABADSÁGOT SZÉKELYFÖLDNEK!

Végezetül pedig egy rövid videó az eseményről, melyen a torna utolsó nyomása látható, mely egyben Bartalos Tamás győzelmét is jelentette:

Minden jog fenntartva. Kapcsolat: [email protected]