Közlemény: Nincs köze a Farkasoknak a Jobbikhoz

HVIM: Nincs köze a Farkasoknak a Jobbikhoz, és nem igaz a fele sem, amit a szervezetről írnak

Az Orbán Viktorhoz tanácsadóként személyesen kötődő Habony Árpád médiabirodalmához tartozó Ripost.hu súlyos valótlanságokat állít az elsőre viccnek tűnő összeesküvés-elméleteket tartalmazó mai cikkében, amely a Farkasok airsoft eszközökkel gyakorlatozó ifjúsági szervezetről szól. A Farkasok a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) ifjúsági képzésében részt vesz ugyan, de attól szervezetileg külön áll, a Jobbikhoz pedig nem kötődik. Az ibizai diszkók koronázatlan királyának, a milliárdos állami reklámpénzekből gazdálkodó sajtótermékek tulajdonosának lapja többek közt valótlanul állítja, hogy a Farkasok a Jobbik titkos magánhadserege lenne, vagy köze lenne az Attila Király Akadémiához, lenne főpapja (???) vagy főlovagja (!!!), valódi fegyvereken gyakorlatozna, végezne hazugságszűrést, képzést tartott volna a tagjainak Baranyi Tibor Imre vagy Vona Gábor, mindössze tavaly ősz óta létezne, szektaként működne, dzsihadista lenne, vagy olyan "rohamosztagosok" lennének benne, akik "a Jobbik titkos párthadseregeként felkészülnek akár egy polgárháborús helyzetre, akár egy hatalomátvételre is". A cikk hemzseg további hazugságoktól is, amelyek miatt a HVIM szintén megteszi a szükséges jogi lépéseket a cikket újraközlő lapok ellen is. A perekből befolyt összegből bővítjük továbbra is a törvényes keretek között a történelmi és honvédelmi hagyományőrző programjainkat és ehhez kapcsolódó eszközparkunkat, függetlenül a pártpolitikai csatározásoktól és újságírói vízióktól. A Habony-műveknek azt üzenjük, hogy ha fogást próbálnak találni a Jobbikon, akkor ez most nem jött be, és őszintén megértjük, hogy szörnyű érzés lehet, hogy nem tudnak szakmai kritikát megfogalmazni a kormányváltó erő programjával kapcsolatban. Megjegyezzük továbbá, hogy az önkéntes sorkatonaság felállítása esetén kevesebben szorulnának arra, hogy önmaguknak szervezzenek szimulációs és honvédelmi ismereteket nyújtó képzéseket, így a magunk részéről maximálisan támogatjuk az önkéntes sorkatonaság intézményének elindítását. Az alapfokú honvédelmi ismeretek elsajátítása mindemellett hozzájárulhat ahhoz is, hogy kevesebb legyen azon férfiak száma, akik megrettennek egy airsoft fegyvertől, vagy hatalomátvételi szándékot látnak minden álcafesték mögött.

Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom