Bontásra ítéltük a budapesti kommunista emlékműveket

A kommunizmus áldozatainak emléknapján budapesti vármegyéseink több emlékmű megjelölésével segítik az illetékes szerveket, hogy valóban lezárulhasson ez a gyalázatos korszak.

160225_bp_komcsi bontas_0001.jpg

A kommunizmus áldozatainak emléknapján budapesti vármegyéseink több emlékmű megjelölésével segítik az illetékes szerveket, hogy valóban lezárulhasson ez a gyalázatos korszak. Szavak szintjén kormányunk mindent megtesz annak érdekében, hogy anti-kommunista színezetben tűnjön fel. Orbán Viktor egy alkalommal az alábbi kijelentést tette a Parlamentben: "25 évet tettem bele abba, hogy a kommunisták még felvizezett, hosszúlépéses formában se térhessenek vissza." Minden normálisan gondolkozó ember számára örömteli lenne ez a kijelentés, ha nem társulna mellé az alábbi mondat is, egy korábbi nyilatkozatból: "Ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok."

Hát lássuk, hol húzódik meg a különbség a szavak és a tettek közt. A teljesség igénye nélkül négy olyan emlékműnél jártak február 25. éjjel fővárosi vármegyések, melyek tanulsága szerint a kommunizmus szelleme 2016-ban is a közterületeinken kísért.

160225_bp_komcsi bontas_0002.jpg
A Tanácsköztársaság emlékműve Újpesten

160225_bp_komcsi bontas_0003.jpg
Horn Gyula szobra Angyalföldön

160225_bp_komcsi bontas_0004.jpg
Egy emlékmű, ami a partizánok “dicsősége” előtt tiszteleg Újpesten

160225_bp_komcsi bontas_0005.jpg
A hírhedt Szabadság téri szovjet emlékmű

Minden jog fenntartva. Kapcsolat: [email protected]